Естествен “детектор на лъжата” - тест на Омура

“Тялото никога не лъже, така че трябва да зададем правилния въпрос по правилния начин. ”- Джордж Гудхарт, специалист по мануална терапия.

През 1964 г. в САЩ Джордж Гудхарт основава нов вид алтернативна медицина, наречена приложна кинезиология. Чрез манипулиране на опорно-двигателния апарат на човек, особено на гръбначния стълб, методът позволява диагностициране и терапия на вътрешните органи и системи на тялото, въздействайки върху тях без лекарства.

С други думи, кинезиологът установява „диалог“ с мускулите на пациента и помага на човека да направи правилния избор не само по отношение на здравето, но и в обичайните ежедневни нюанси - от избора на подходяща храна и цвят на дрехи до избора на физически упражнения и дали това е добро или вредно за конкретния човек.

Няма да навлизаме подробно в принципите на приложната кинезиология - темата е доста обширна, но ще се спрем  на теста „пръстенът на Омура“ , чието пълно име е„Двупръстов О-пръстенов тест по метода на молекулярната идентификация и локализация”. Тестът е разработен от професор Шиаки Омура през 1990 г., доктор по медицински и биологични науки в университета Йокохама.

Професорът разработва тест за визуализиране и диагностика на вътрешните органи и проверка на съвместимостта на лекарствата с тялото. 

Не бързайте веднага да се отнасяте към теста на Омура с недоверие и присмех. Този тест предполага сериозна и задълбочена работа не само върху тялото ви, но и върху ума ви. За да работи тестът на Омура е необходимо да се  вслушате и разбирате тялото си. Мускулите могат да бъдат индикатори за състоянието на определени мозъчни зони, което е в основата на кинезиологията. 

Тестът “Пръстена на Омура” се основава на определени манипулации, които причиняват ответни реакции в мускулите. Ако мускулите реагират слабо, тогава отговорът на тялото е „не“, ако има напрежение, тогава отговорът е „да“. С други думи, ако за да отворите пръстите  е необходима сила, тогава вашият избор, продукт, събитие, ситуация или човек ще действа благоприятно върху вас и ще донесе ползи за здравето ви. Оказва се, че самото тяло, на мускулно и клетъчно ниво, казва „да“.

Ситуацията, в която не можете да устоите на съпротивлението и пръстите ви лесно се отворят, показва, че при взаимодействие с този продукт, предмет или човек жизнената енергия в тялото намалява и няма да има полза от този избор. Продукт, предмет, ситуация или партньор ще бъдат вредни за вас и вашето тяло.

Как да приложим теста на Омура? Свържете палеца и показалеца на лявата ръка, така че да образува кръг и се опитайте да отворите пръстена с показалеца на дясната ръка. Ако е необходимо да се определи ползата или вредата на предмет или лице, което е пред очите ви, свържете палеца и средния пръст в пръстен и насочете показалеца към обекта, който се проверява.

Препоръчва се за първи път да проведете теста с асистент, който ще провери сцеплението между пръстите. Първо, с помощта на асистент ще избегнете самозаблудата и няма да можете да манипулирате отговорите за конкретната ситуация. Второ, с асистент можете да тествате предмети, които можете да  държите в другата си ръка. Например козметика, плодове или зеленчуци и др.

В случаите, когато асистентът не е наблизо, се препоръчва да запишете въпросите на листове хартия, да ги обърнете с гръб и да ги смесите. Издърпайте един по един листовете и тествайте. Отговорите пишете на обратната страна и, разбира се, не надничайте за въпросите. Без да виждате въпроса, ще дадете по-верен отговор. С течение на времето ще ви става  по-лесно и ще станете по-наясно с мускулната реакция и реакциите на тялото. Разбира се, ако работите върху разбирането и възприемането на себе си като цяло.

В какви ситуации и моменти може да използвате теста на Омура? На първо място, заслужава да се отбележи, че този метод се използва широко в клиниките като неинвазивен и безопасен диагностичен метод за определяне на съвместимостта на определени лекарства и други материали с човешкото тяло.

С помощта на теста "Пръстенът на Омура" определете нивото и характера на нарушението в организма. Помага да се подбират лекарства, хранителни добавки, хомеопатия и други лекарства.Тестването свидетелства,че позитивното влияние увеличава мускулната сила, а отрицателното я намалява. С помощта на теста се определя дали се появяват странични ефекти от лекарствата, върху кои органи и системи те ще повлияят и дали тези действия могат да бъдат премахнати или избегнати.

Тестът на Омура помага да разберете дали човек укрепва със собственото си име или не. При интерес може да прочетете книгата на Кора Бесер-Зигмунд „Магически думи“. С този тест можете лесно да подберете музика или цветове, които ще повишат жизнената ви енергия. За това пише в книгата си известният австралийски кинезиолог Джон Даймънд.

Пръстенът на Омура ще ви помогне да определите не само храните, които са подходящи за вас, но и подходящ спорт или упражнения. Например, в опит да отслабнат, много хора започват усилено да бягат. Дори се стига до това, че не щадят ставите, гръбначния стълб и сърцето. Или друг пример - тичането сутрин на празен стомах. Може би това ще е от полза за някого, но очевидно ще навреди на други. Мускулният тест ще ви помогне да направите правилния избор.

Дали да вярвате на резултатите от теста на Омура е избор, който всеки ще направи. Във всеки случай, дори и да се опитате да приложите тази техника в някои безобидни ситуации и за въпроси, които ви интересуват, несъмнено ще има плюс - ще се научите да слушате тялото си. Ще започнете да го разбирате по-добре и в резултат на това да го обичате повече.

Източник https://journal.tapigo.ru

https://www.youtube.com/watch?v=RbSsOEqamI8

1
1
front
0
s2smodern