КАПАНИТЕ НА ЖЕНЕНИЯ МЪЖ

Бракът или съвместното съжителство ,както може да създава спокойствие и подкрепа, интимност,доверие,така и успоредно върви с рутина, конфликти и моменти на усещане на самота,въпреки тази обвързаност. Някои мъже бягат от тези моменти като търсят циклично муза извън семейството. Има една особена категория омайници, които са внимателни, чувствителни и имат вид на “добро момче”, но всъщност са вълци в овчи кожи. Привличат ги жени, които са по-слаби , нерешителни и имат нужда от закрила или жени, които излъчват силна енергия. С едните могат да доминират, а в другите откриват своята властна майка. Драмата на “доброто момче” е ,че се държи и прави каквото трябва като всячески се опитва да не разочарова другите, но отвътре го раздират съвсем противоположни стремежи. И така:

Капан №1 Жененото “добро момче” ще представи брака си като скучен, незадоволяващ и само вие може да го спасите от тази ситуация.

Капан№2 Ще ви накара да се почувствате единствена и неповторима. Само с вас може да разговаря с часове и забелязва всичко важно ,което се случва с вас. Ще прави комплименти за външния ви вид или ще се възхищава на нещата, които правите.

Капан№3 Ще избягва да е директен и открит като ви омотае в приказки , премълчи или пък ще намери начин да ви покаже вашата вина “Ако не правеше това /не се държеше така, отдавна щяхме да живеем заедно”. Този тип мъже избягват конфликтите, защото се страхуват да не наранят някого. Много е важно за тях да запазят образа на “доброто момче” и своето самочувствие. Всяко отхвърляне или критика събужда страхове от детството. Всъщност те усещат агресията в себе си, но не и дават израз, защото някога в миналото им това поведение е било отхвърляно и непозволено от родителите. Затова са се научили да използват успешно манипулацията като заобиколят изискванията на авторитета.

Капан№4 Ще прави мили жестове или неочаквани изненади, или ще ви отделя повече време в определени дни, за да се уверите в истинността на чувствата му. Бъдете нащрек! Ако зададете правилните въпроси, ще разберете,че семейството му отсъства в тези моменти.

Капан№5 Само вас желае и само с вас прави секс. Вероятно ще ви обяснява как не прави секс с жена си от години, защото тя е не е сексуална или пък е влязла в критическата и съвсем няма нужда от секс. Това, разбира се, съвсем не е истина и цели да поддържа илюзията за вашата връзка.

Капан№6 Постепенно ще се превърне във вашия най-добър приятел, с който споделяте всичко и ви дава емоционална, а може би и материална подкрепа.Ще ви накара да мислите,че сте срещнали голямата любов като обещава,че винаги ще е до вас, независимо от обстоятелствата.

Капан№7 Ще ви изманипулира да се срещате само в удобно за него време под формата на “Пред вас съм. Много ми липсваш. Само за малко да те видя” или “Имам много работа и мога само в това време”.

Капан№8 Ще ви спечели със своята емоционалност и силна сексуална енергия. Поради това могат да бъдат много омайни в приказките и добри любовници. Всячески ще се опита да се настани във вашите мисли които отговарят на идеала ви за мъж. Поради своята толерантност и умение да слуша, успява да извлече от разговорите с вас всичко, което съставя вашия идеал за мъж.

Капан№9 Дори някой ден да се появят съмнения в лоялността на чувствата му или решителността да бъде с вас, ще ви омае с обещания за след месец или пък година. Отлага решителната стъпка във времето като изтъква,че моментът не е подходящ, детето му е в труден период, жена му е прекалено разстроена, нещо в работата не върви или пък има нужда от малко самостоятелност преди да се обвърже отново. Докато не разберете след време,че той никога не е имал намерение да промени статута си. Подходящият момент така и не идва.

Каквото и да говори мъжът не се оставяйте да ви манипулира. Нека се справи с предишните си отношения и ако все още сте свободна , и го искате, може да опитате да създадете връзка.

Изправен пред избора вас или семейството има голяма вероятност да избере второто. Всяка промяна събужда страха от новото и още повече да не разочарова близките си. Скъпи момичета, “доброто момче” е отговорен и винаги прави това, което се очаква от него, както някога е отговарял на очакванията на мама. А авантюрата с вас е част от играта “да не ме хване мама”.

Внимавайте за капаните!

 

1
1
front
0
s2smodern